Beroep onder de loep: Directiesecretaresse

9 januari 2019
Beroep onder de loep: Directiesecretaresse

Functietitels zijn er in alle soorten en maten. Maar wat houden die beroepen nou eigenlijk écht in? In de rubriek ‘Beroep onder de loep’ gaan we op zoek naar antwoorden. Daarbij zoomen we steeds in op een werkdag van een medewerker van Flexspecialisten. Dit keer: de werkdag van een directiesecretaresse.

Wat is de belangrijkste taak van een directiesecretaresse?

Een directiesecretaresse ondersteunt een directeur in de breedste zin van het woord. Zo beheert ze zijn agenda, bereidt ze zijn afspraken voor en boekt ze zijn zakenreizen. Eigenlijk zorgt ze ervoor dat de directeur zich volledig kan focussen op zijn kerntaken.


Dat klinkt als een beroep voor een control freak.

Dat is misschien wat overdreven, maar een directiesecretaresse moet er inderdaad wel van houden om met veel verschillende zaken bezig te zijn. En om dingen tot in de puntjes te regelen natuurlijk.


Wat doet een directiesecretaresse verder op een dag?

Vanuit haar functie is ze voor veel collega’s een logisch aanspreekpunt. Naar wie moet je anders toe als niemand het verder weet? Daarnaast zorgt ze ervoor dat er altijd voldoende kantoorartikelen zijn. Én ze is de interne contactpersoon als het gaat over automatisering.


En dat allemaal op één dag?

Ja! Natuurlijk zijn er drukke en minder drukke dagen, maar over het algemeen is het wel doorwerken. Gelukkig is het merendeel van de werkzaamheden zo gepiept en kun je dingen snel afstrepen. En dat zorgt weer voor een ontzettend voldaan gevoel.


Welke drie eigenschappen mag een directiesecretaresse niet missen?

Het moge duidelijk zijn dat ze flexibel en stressbestendig moet zijn. Maar het is minstens zo belangrijk dat ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft en prioriteiten kan stellen. Want anderen ontzorgen: dát kan een goede directiesecretaresse als geen ander.
Tags: Werkzoekenden Over Flexspecialisten

14.793 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu